Trening- UPOTREBA INTERNETA ZA POSTIZANJE CILJEVA ORGANIZACIJA

Treneri: Tijana Sekulić i Aleksandra Anđelković

Forum mladih sa invaliditetom je organizovao edukativni program “Škola primene informaciono-komunikacionih tehnologija: Jačanje kapaciteta organizacija osoba sa invaliditetom za primenu informaciono-komunikacionih tehnologija“. Ova jednodnevna edukacija se održala u 5 gradova u Srbiji: u Užicu 24. januara, u Beogradu 31. januara, Kragujevcu 12. februara, Nišu 21. februara i Novom Sadu 28. februara 2014. godine.

Partner na projektu bio je In Centar – Centar za inkluziju, inovaciju i integraciju, a projekat se realizovao uz podršku  Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Osnovni cilj programa bio je povećanje samostalnosti i društvene i ekonomske uključenosti osoba sa invaliditetom, kroz implementaciju edukativnih aktivnosti za praktičnu primenu informaciono-komunikacionih tehnologija u svakodnevnom radu. Program je prvenstveno namenjen organizacijama koje zastupaju osobe sa invaliditetom, kako bi unapredile postojeće promotivne i prezentacione mehanizme, ali i drugim akterima na lokalnom nivou koji se bave unapređenjem položaja osoba sa invaliditetom.

Oblasti edukacije:
•    Kako internet može da vam pomogne u komunikaciji (u predstavljanju  vaše organizacije, njenih postignuća i potreba?
•    Sajtovi kao osnova online prisustva – izrada, održavanje i promocija
•    Društvene mreže i njihove mogućnosti, karakteristike i primena